Opskrift på nøddemælk
16. januar 2014Opskrift på nøddemælk
Nøddemælk – MÆLK PÅ DEN SUNDE MÅDE
Opskrift af Vibeke Amdisen / Naturmediciner og RawFood Coach
Nøddemælk er forfriskende lækker, smager ovenud godt og er desuden meget nem at lave. Den er et fantastisk alternativ til den usunde komælk, da den er utrolig næringsrig, let fordøjelig og hverken indeholder kunstige hormoner eller antibiotika.
Udover at have et stort enzymindhold er nøddemælken rig på både protein og essentielle fedtsyrer, og så er den – i modsætning til komælk – en rigtig god kilde til kalcium!
Få den nemme opskrift på hjemmelavet nøddemælk
Nøddemælk kan også laves af frø og kerner, og du kan f.eks. bruge følgende ingredienser: Mandler, cashewnødder, valnødder, brazil/paranødder, sesamfrø og solsikkekerner.
Du kan søde mælken med tørrede dadler, honning eller agavesirup.
Det eneste, du behøver er en skål, en blender og en ”mandelmælkspose”, posen er billig og holder meget længe. (Alternativt kan du bruge en almindelig finhullet si.)
Sådan laver du nøddemælk: (hvis du bruger frø eller kerner, er fremgangsmåden den samme)
1. Læg 200 g nødder i blød i nogle timer eller natten over.
2. Skyld nødderne grundigt et par gange og hæld dem over i blenderen. Har du lyst til en sødere smag, kan du f.eks. også komme 3-4 dadler i. Hæld renset vand i blenderen til det dækker nødderne. Blend godt. Lad gerne blenderen køre i mindst 30 sek. Hæld så mere vand i blenderen til den er helt fyldt og blend igen.
3. Læg ”mandelmælksposen” i en skål og hæld indholdet i din blender over i posen. Stram snøren og kram nu posen så mælken løber ud i skålen, og du til sidst kun har den tørre nødde-”pulp” tilbage. (Hvis du har en dehydrator, kan du bruge ”pulpen” til kager og crackers.)
4. Hæld mælken over i et glas og nyd den – eller hæld den tilbage i den skyllede blender, hvis du vil lave milk shake eller lignende.
Holdbarhed: Mælken kan holde sig ca. 2 dage i køleskabet, og hvis den begynder at skille, så giv den blot en tur i blenderen.
Kommenter på Opskrift på nøddemælk