Hårfjerning

Hårfjerning

Hårfjerning:

Både mænd og kvinder kender til uønsket hårvækst, hvilket kan lokaliseres til forskellige steder på kroppen. Der findes rigtig mange behandlinger til at bekæmpe og fjerne den uønskede hårvækst med, og mulighederne varierer i pris, holdbarhed og behandlingstid.

Hårfjerning kan foretages alle steder på kroppen hvor der findes hår, så det er muligt at komme af med det man føler er uønsket. Mulighederne for hårfjerning kan inddeles i permanent hårfjerning, og hårfjerning ved depilation.

Permanent hårfjerning dækker over betegnelsen om at komme af med uønsket hårvækst i en længerevarende periode, og kan ske ved eksempelvis laser, hvor man ved hjælp af højenergisk lys smertefrit omdanner lyset til varme, som ødelægger hårrøddernes evne til at gro.

Behandlingen kan give lettere varmefornemmelser, men disse forsvinder dog indenfor få timer. Laserlyset fjerner størstedelen af håret i det behandlede område, dog kan der stadig gro nyt hår i og omkring det behandlede område, da laser kun fjerner de hår der aktive.

Derfor kræver det som regel flere behandlinger for at blive helt kvit med hårvæksten, typisk med 1-2 måneders mellemrum. Inden man møder op til behandlingerne som hovedsageligt foregår på hudklinikker, kræver det at man ikke har opholdt sig for meget i solen, og at området der skal behandles er glatbarberet.

Prisen for hver enkelt laserbehandling, afhænger af området der skal behandles, men behandlingen er betydeligt dyrere end andre hårfjerningsmetoder.

Hårfjerning ved hjælp af depilation, betyder at fjerne hår over hudens overflade, og er alle metoder man selv kan udføre i hjemmet hvis man foretrækker dette. Depilation kender vi som barbering ved hjælp af skraber, eller med kemiske produkter der påføres huden i en kort periode hvor det nedbryder hårene, hvorefter det resterende produkt fjernes med et spatellignende redskab.

Hårene gror herefter ud i et naturligt tempo, og ses igen forholdsvis hurtigt, da de kun er fjernet over hudens overflade. Ønsker man en lidt længerevarende hårfjerning, kan det gøres med en pincet, som dog ikke er smertefrit, men rykker hårene helt ud med roden. Dette tager længere tid, og er derfor mest egnet til små områder som eksempelvis øjenbryn, næse og ører.

Voksbehandlinger er heller ikke smertefri, men har også en længere holdbarhed end barbering, da det rykker hårene ud under hudniveau. Det er tidsbesparende i forhold til pincetbehandling, da det fjerner flere hår adgangen .

Relaterede Artikler

voksbehandling

Læs om vejen til glatte smukke sommerben

Voksbehandling PureWellness tester skønhedsklinikken Cosmo Skin Lounge på Nørrebro for at teste lige netop denne hårfjerningsmetode. Af Sladana Lazic Det er måske lidt tidligt at tænke på sommer, men hvis du vil have glatte…

Permanent hårfjerning

Permanent hårfjerning

13.07.2011 Permanent hårfjerning Virker sådan en form for hårfjerning ? Der er delte meninger om hvorvidt permanent hårfjerning virker, og effekten afhænger af flere faktorer. Først og fremmest findes der forskellige metoder der skulle fjerne uønsker…