Kranio sakral terapi

Kranio sakral terapi

Kranio sakral terapi

Migræne, muskelsmerter eller motoriske og psykiske problemer hos børn. Det er nogle af de ting Kranio sakral terapi kan hjælpe med. Her på siden kan du læse meget mere om, hvor du kan få hjælp.

Kranio sakral terapi er en alternativ behandlingsform. Teorien bag behandlingsformen er, at knogler muskler og nervesystemet kan påvirkes, så de kommer i balance.

Kranio-Sakral Terapi er en meget blid men dybtgående manuel behandlingsform

Det er knoglerne i kraniet, ansigtet og korsbenet, der udgør kranio-sakralsystemet. Rundt omkring sidder membranen, som holder hjernen på plads og en væske, som beskytter hjernen mod stød. For at hjernen kan fungere optimalt, er det derfor vigtigt, at kranio sakralsystemet fungerer, som det skal.

Det, Kranio-sakralterapi kan hjælpe med, er at genskabe denne balance, hvis der er opstået uregelmæssigheder.

Med meget lette tryk på specielle steder på ryggen, nakken, hovedet og på korsbenet, mener kranio sakralbehandlere, at de kan rette op på ubalancen. Da de rette tryk skaber en bedre cirkulation i blodet og hjernevæsken.

En behandling tager omkring en time, og imens ligger patienten på briksen og døser som oftest hen, alt imens han oplever en afspænding i membranen rundt omkring hjernen. Efter behandlingen kan man opleve, at man føler sig udrenset eller en form for træthed.

Kranio sakralbehandlerne vurderer, at omkring 30 procent har indlæringsvanskeligheder, som kan afhjælpes ved at rette op på ubalancen i kranio sakralsystemet. For eksempel kan det hjælpe ordblinde med at få styr på bogstaverne og blive bedre til at læse.

Men det er ikke kun indlæringsvanskeligheder, som behandlingen kan gavne. Den har også en helbredende virkning på folk, der døjer med migræne og hovedpine. Det sker ved, at behandlingen med de lette tryk skaber en bedre cirkulation, og på den måde løsner op for de spændinger, der kan være årsag til hovedpine.

Kranio sakral-terapi opstod for hundrede år siden, men er altså ikke en anerkendt behandlingsform i Danmark. Det var den amerikanske læge William Southerland, der opfandt denne terapiform. Den er siden blevet videreudviklet.

Selvom behandlingsformen endnu ikke er anerkendt, benyttes den ikke kun af alternative behandlere.
Fysioterapeuter, sygeplejersker og læger benytter også metoden, når de behandler patienter, ligesom forældre til handicappede børn med gavn bruger behandlingsformen til at hjælpe deres børn.

Udover de overfor nævnte lidelser kan sakral kranioterapi også hjælpe på mange andre ting. Det er for eksempel piskesmæld og stress. Her på siden kan du se, hvad behandlingssteder i hele Danmark har at tilbyde til dig.

Relaterede Artikler