Økologisk frisør

Økologisk frisør

Økologisk frisør bruger organiske og miljøvenlige produkter

Vil du kombinere en flot ny frisure med en god behandling af miljøet og din egen krop, så har du muligheden for at vælge en økologisk frisør. Her på siden kan du læse meget mere om landets økologiske frisører, og hvor du finder en i nærheden af dig.

De fleste har sikkert fornemmet den stærke duft i en frisørsalon kradse i øjnene og luftvejene, imens de sidder i frisørstolen og får klippet spidserne og frisket hårfarven op.

Sådan er det ikke i en økologisk frisørsalon. Her er der nemlig sat fokus på, at produkterne skal være de mildeste, der findes, og der bliver kun brugt organiske produkter.

Det betyder, at du roligt kan få farvet håret, uden at bekymre dig om, om det påvirker din sundhed. Der bliver nemlig kun brugt produkter der ikke indeholder hormonforstyrrende ingredienser, hvilket mindsker risikoen for at blive påvirket af kræftfremkaldende og allergifremkaldende stoffer.

For at forbrugerne kan være sikre på, at de saloner, der skilter med at være økologiske, også er det, er der strenge krav for de økologiske frisører.

For at blive en økologisk salon, skal lederen deltage i et kursus, hvor hun lærer om økologi, sundhed og kemikalier. Lederen skal så videreformidle den viden til de ansatte, så de kan guide kunderne bedst muligt.

Salonen skal specielt være opmærksom på, at teste kunderne for om de er allergiske.

Afblegning må ikke komme i kontakt med hovedbunden, og desuden er der krav til, hvilke produkter salonen må bruge. Det er ikke kun de produkter, som salonen selv bruger, der er høje krav til, de må heller ikke sælge varer, der indeholder de skadelige ingredienser.

Udover, at der er krav til hvilke produkter salonerne må benytte er der også krav til deres forbrug af energi. De skal have fokus på miljøet, og skade det mindst muligt.

Den kaffe eller kakao, der bliver serveret under et besøg i en økologisk salon, er også økologiske.

For at tjekke at salonerne lever op til de høje krav, får de jævnligt besøg af energistyrelsen, som fører kontrol med, om reglerne bliver overholdt.

Har du lyst til at prøve en mild tur hos frisøren, hvor du bliver udsat for mindst mulige skadelige produkter, så klik ind her på siden, og læs mere om, hvor du kan finde en økologisk frisør i nærheden af dig.