Meditation

Meditation

Meditation holder dit sind klart

Har du brug for at finde balance med dig selv og lære teknikker til, hvordan du kan komme i bedre kontakt med dit indre, så er der her på siden masser af muligheder. Meditation er over 500 år gammel, og metoden bliver jævnligt brugt af mennesker verden over for at finde balance og ro i sindet.

For nogle kan meditation virke konfust og forvirrende, men rent faktisk er meditation meget simpelt. Det handler om at holde fokus på en bestemt ting, og herefter vender man sig ind mod sig selv og bliver opfyldt med ro. I bund og grund skal man faktisk bare sætte sig ned og lave ingenting.

Meditation guide

Der er dog en masse teknikker, man med fordel kan lære og benytte. Meditation bliver ofte forbundet med religion, og meditation er også anerkendt i langt de fleste religioner. Det er dog primært buddhisme og hinduisme man forbinder med meditation. Buddhisternes overhoved Buddha ses også ofte aftegnet på billeder, i mens han sidder og mediterer.

For mange har meditation også et religiøst budskab, tidligere var det ofte bønner eller foreningen med religionens gud, der var formålet med at meditere. Men i dag findes der mange andre former for meditation, og der er langt fra altid et religiøst formål.

Langt flere mediterer for at finde ro i en travl hverdag. Man behøver heller ikke at sidde i skrædderstilling for at meditere. Det vigtigste er at finde ro og opnå den tilstand, hvor kroppen er totalt afslappet, og hjernen er slået fra. Ofte foregår det til afslappende musik, imens man forsøger at kontrollere åndedrættet i et roligt tempo. Derfor kan meditationsøvelsen også være en god teknik at bruge, hvis man ikke kan falde i søvn.

Mange beskylder meditation for at være en egoistisk handling udført af narcissister. Det er dem, der træner i meditation, og dem der udøver det, dog langt fra enige i. De mener derimod, at meditation er en metode til at finde tilbage til sit personlige jeg, og finde sin indre ro.

Tæt forbundet med meditation er yoga.

Det er på samme måde øvelse, hvor man ved åndedrætsteknikker forsøger at opnå en vis form for salighed, som giver ro i sindet. Yoga indebærer dog også fysiske øvelser, så derfor er det i modsætning til meditation også godt for kroppens smidighed og fysik.

Her på siden kan du se masser af tilbud på, hvor du kan lære at meditere. Tilbud og priser varierer fra landsdel til landsdel. Klik ind og se, hvad der findes i nærheden af dig.

Relaterede Artikler

Nalini hot yoga

Nalini hot yoga på Christianshavn

Nalini hot yoga Af Caroline Tingbjerg 23.01.2011 Fashionmagasinet Covers Charlotte Torpegaard kaldte det tidens hotteste træningsform. Eurowomans skønhedsredaktør Sara Rostrup skrev opstemt, at hun havde aldrig svedt så meget i sit liv, mens talrige…