Økologiske behandling

Økologiske behandling

Økologiske behandlinger og produkter vokser i Danmark

Har du lyst til at pleje din krop og dit udseende, men vil samtidig ikke skade den med unødvendige kemikalier, så er økologiske produkter helt sikkert noget for dig. Her på siden kan du se meget mere om økologiske produkter, samt finde forhandlere af de miljørigtige varer.

Hvor er det ærgerligt, at man skader kroppen, når man rent faktisk ønsker at gøre noget godt for den. Og det sker dagligt for de fleste. Parfume, sæbe og make up. Alle indeholder de fremmede stoffer, som kan skade kroppen.

Selvom der i Danmark er strenge krav til, hvad skønhedsprodukter og sæber må indeholde af stoffer, så er der stadig mange skadelige ingredienser i de produkter, som mange smører deres krop ind i dagligt.

Der findes da også et alternativ. I økologiske produkter er der nemlig ekstra strenge krav for, hvad de må indeholde. Økologiske produkter må ikke være tilført noget fremmedartet, som kan have forudsigelige konsekvenser.

Ideen bag økologi er bæredygtighed. Det betyder, at tingene skal hænge sammen, og være naturlige.  De skal hvile i sig selv uden tilsætning af fremmede legemer eller giftstoffer. På den måde mener man, at mennesket bliver skånet for skadelige kemiske stoffer, der kan være hormonforstyrrende, allergifremkaldende og kræftfremkaldende. Og samtidige med, at økologiske produkter skader kroppen mindst muligt, er de også meget miljøvenlige.

Begrebet økologi blev skabt i 1866 af en tysk biolog. Så det er langt fra et nyt fænomen.

Det bliver dog mere og mere populært i Danmark at købe økologisk. De sidste ti år har danskerne for alvor fået øjnene op for økologiske produkter, og flere og flere vælger at betale lidt ekstra for at skåne dem selv og miljøet. Danskerne er altså blevet mere og mere villige til at betale mere for deres sundhed.

Efterhånden kan man også få alle produkter i en økologisk variant. Det er både madvarer, tøj, sæbe og make up.

For at man kan være sikker på, at en vare er økologisk, bliver der ført jævnlige kontroller med, at varerne overholder regler for økologiske varer. Og det er den økologiske producents ansvar, at bevise, at varerne er økologiske. Blandt andet må økologiske produkter ikke indeholde farvestoffer.

Har du fået lyst til at vide mere om økologiske produkter, og hvor du kan få fat i de miljøvenlige varer, der skader kroppen mindst muligt, så kan du læse mere ved at klikke videre på siden her.