Pilates

Pilates

Pilates kend din krop

Har du brug for at blive mere smidig, få en bedre kontrol over din krop og samtidig blive strammet op, så er pilates måske noget for dig. Her på siden kan du læse mere om, hvad denne træningsform har at tilbyde, og hvor i landet, der er mulighed for at prøve kræfter med sporten.

Pilates er en teknik, hvor man lærer sin egen krop bedre at kende. Gennem træning, der specielt har fokus på muskulaturen omkring rygsøjlen, styrker pilates kroppen.

Pilates arbejder med de mindre muskler.

Opbygningen af de små muskler har også indvirkning på de store, som også bliver stærkere, når man udøver pilates.

Det er tyskeren Joseph Pilates, der står bag pilates. Han udviklede metoden i starten af den 20.århundrede. Dengang kaldte han det contrology, da han mente, at man ved at lave øvelserne, bruger hjernen til at kontrollere og påvirke muskelmassen.

Her finder du bolde, træningsmåtter, dvd´er og meget mere til pilates

Øvelserne man bruger skal være præcist udførte, og på den måde kan få bedre kontrol over sin krop og få en bedre og flottere kropsholdning. Samtidig bliver musklerne også trænet, hvilket betyder, at der kroppen bliver mere tonet og veltrænet.

Udover fysiske øvelser der skal udføres har pilates også fokus på vejrtrækningen. Man skal kontrollere sin vejrtrækning, samtidig med at de fysiske øvelser udføres samt træningen giver en følelse af velvære, og der er megen fokus på den enkelte person, og hvad den enkelte har brug for.

Pilates øvelser

Øvelserne bliver ofte tilpasset den enkelte deltager på mindre hold. Men der er også mulighed for deltagelse på større hold, hvor øvelserne er mere generelle.

Pilates kan både bruges, hvis man ønsker at få en trænet og markeret krop, men det er også en effektiv metode til at afhjælpe problemer med ryggen. Øvelserne giver en fornemmelse af hvordan man kontrollerer og styrer sin krop, så den bliver brugt mest hensigtsmæssigt uden at tage skade.

Se YOGALOVE udvalg af Pilatestøj i vores webshop

Kroppen bliver mindre stiv og får en mere elegant holdning.

Pilates kan bruges af alle i alle aldre. Udover at den er anvendelig til almindelig træning og til at genoprette skader, så er den også gavnlig for sportsudøvere. Pilates kan nemlig hjælpe dem til at blive mere smidige, og på den måde kan de blive bedre til deres sport.

Se her på siden hvilke muligheder der er indenfor pilates, samt hvor i landet du har muligheder for at prøve træningsformen.

Relaterede Artikler

Nalini hot yoga

Nalini hot yoga på Christianshavn

Nalini hot yoga Af Caroline Tingbjerg 23.01.2011 Fashionmagasinet Covers Charlotte Torpegaard kaldte det tidens hotteste træningsform. Eurowomans skønhedsredaktør Sara Rostrup skrev opstemt, at hun havde aldrig svedt så meget i sit liv, mens talrige…