Brugernes vurdering

Pas på læberne i solen

Pas på læberne i solen
Når man skal en tur på stranden og nyde en dejlig dag i solen, så er de fleste danskere blevet godt til at huske solcremen. Man smører sig ind i creme og er beskyttet mod solens skadelige stråler.

Men der er ét sted, der har en tendens til at blive glemt, nemlig læberne. Huden på læberne er faktisk meget tyndere og mere sart end resten af ansigtet og derfor er de meget mere sårbare over for skadet fra UVA/UVB-stråler.
Man kan beskytte sig mod det værst fra UV-strålerne ved at benytte en god læbepomade med solfaktor. De flest beskyttende læbepomader har to separate virkninger. For det første forhindrer den læberne i at blive forbrændte og opleve smertefulde solskoldninger, hvilket også giver meget tørre læber. For det andet vil den hjælpe med at holde læberne unge og sunde uden tegn på tidlig aldring.

Det er ligegyldigt hvor godt du fugter og plejer dine læber, hvis det er meget solrigt, og de udsættes for farlige UVA /UVB-stråler uden beskyttelse, så vil de ikke se så glatte og sunde ud som de plejer.

Vær forsigtig
Der er nogle tidspunkter, hvor man er mere udsat end ellers og der er det ekstravigtigt, at man sørger for at benytte læbepomade. Det er også vigtigt at huske læbepomade børn, så de små ikke får forbrændte læber.
Benyt derfor altid læbepomade i følgende situationer.

Når du bader
Farlige UVA/UVB-stråler kan reflekteres af havet eller swimmingpoolen, mens du svømmer, hvilket sætter dig i en højere risikogruppe for skade. Så hav altid en god læbepomade med solfaktor i din taske på alle tidspunkter, når du skal i vandet. Det kan spare dig for en masse smerte.

Når du solbader
Det er ikke overraskende, at solbadning er en af de vigtigste tidspunkter at huske en læbepomade med SPF. At glemme at anvende beskyttelse kan medføre tørre læber, der mangler fugt og i det lange løb kan det forårsage for tidlig ældning og øget risiko for hudkræft.

Under havearbejdet
En smule gravning her og en afskæring der, når først du har travlt med at tænke på haven, kan det være alt for let at glemme, at du er udendørs i det brændende sollys. Sørg for at bruge en læbepomade med solfaktor, før du går udenfor på solrige dage.

På skiferien
Sommer er ikke den eneste sæson, hvor du skal tænke på at holde dine læber beskyttet. Hvis du nyder vintersport såsom skiløb og snowboarding, kan dine læber være i fare. Selvom det er koldt, er du i risikogruppen fordi strålerne afspejles af sneen og rammer dig fra to vinkler.
Så brug altid læbepomade og beskyt dine læber mod solens stråler. Både om sommeren, men også resten af året.

Anmeld Pas på læberne i solen

Find vej til Pas på læberne i solen

Unable to parse entered address. API response code: REQUEST_DENIED