Kiropraktor Find frem til landets kiropraktorer der kan hjælpe dig

Zoneterapi Århus

Kiropraktik kan hjælpe din ryg

Efter overbelastning af muskler, sener, led og nerver opsøger mange mennesker en kiropraktor. Overbelastninger i bevægeapparatet viser sig gerne ved at ryghvirvlerne låser sig fast, og man oplever en stivhed, og dermed bliver bevægelsesindskrænket.

Denne tilstand medfører gerne muskelspændinger i området, hvilket kan ramme både nakke, skuldre, lænd og ben. Dette kan give kraftige smerter, som dog også kan være forårsaget af at nerverne er stærkt irriterede omkring aflåsningen af ryghvirvlerne.

Behandlingen består også af muskeludspændinger og stræk

En kiropraktor manipulerer sig til en ledfrigørelse, som oftest ved et såkaldt ”knæk”. Behandlingen består også af muskeludspændinger og stræk, for både at aflaste og styrke de ramte muskler.

Er man ramt af sygdomme i bevægeapparatet som gigt, knogleskørhed eller en diskusprolaps, opnår mange en smertelindrende effekt ved kiropraktisk træning, der er specielt udformet til at styrke muskler og led ud fra hensyn til den enkelte sygdom. Denne træning bidrager også til vedligeholdelse og styrkelse af muskel- og ledfunktionen og som forebyggelse.

En kiropraktor vurderer hvor ofte du har gavn af besøg på klinikken, men sørger også for at du får information og instrukser med om hjemmetræning. Selve træningen er en langsom proces som kræver lidt tålmodighed, da leddene og musklerne langsomt skal tilvænnes inden de udfordres yderligere, og fordi det er vigtigt at de ikke lider overlast og medfører yderligere smerter.

Kiropraktik er også meget anvendt ved sportsskader, da en indsats rettet mod at afslappe de spændte muskler sikrer en bedre blodforsyning og derved en hurtigere opheling af skaden. Ligeledes behandler kiropraktorer også spædbørn med nedsat bevægelighed i led, hvilket kan komme fra fejlstillinger eller fastlåste led.

Også kolikbørn synes at have en betydelig positiv effekt af kiropraktisk behandling, da bevægelse ofte virker lindrende på symptomerne ved kolik.