Massage er påvirkning af kroppen eller dele deraf

Massage

Massage gør altid godt.

Har du arbejdet lidt for hårdt og er kroppen ved at være træt og brugt? Har du bare brug for lidt forkælelse og afslapning? Eller har du fået en skade ved en forkert arbejdsstilling eller på grund af idræt, så kan massage være en god løsning for dig. Her på siden kan du læse om, hvilke tilbud du finder overalt i landet.

Massage er en måde at påvirke kroppen på ved tryk, vrid og stræk.

Der findes forskellige former for massage. Blandt andet den mere luksuriøse, som man først og fremmest benytter sig af, på wellness klinikker for at forkæle sig selv. Der er også den type, der gerne har en mere helbredende effekt og for eksempel retter op på problematiske spændinger i kroppen eller skader.

Selvom massage er udbredt i Danmark og man kan uddanne sig til massør i det danske uddannelsessystem, er massage en alternativ behandlingsform. Alligevel er den accepteret som behandling, og de uddannede massører er lægeeksaminerede og betegnes som fysiurgiske massage terapeuter.

De kan også få en autorisation hos Sundhedsministeriet, som giver dem ret til at arbejde som massører. Det er typisk led og muskelsmerter som massagen kan hindre. De målrettede vrid og tryk på kroppen løsner op for spændinger eller skader, og på den måde virker de helbredende.

Når man opsøger en massør er det dog ikke altid, fordi man har en skade. Det kan også bare være den behagelige følelse, som en omgang behandling efterlader, som kunderne er på jagt efter.

Når man ligger sig på briksen, kan man få en ofte velfortjent pause, hvor man for en stund lukker hverdagens travlhed ude, og i stedet ligger på briksen og bliver serviceret og forkælet i en times tid. Det løsner ikke kun op for spændingerne i kroppen, men giver også fornyet energi til hovedet, så man på ny er klar til at tage fat på hverdagens gøremål.

Det behøver heller ikke være hele kroppen, man kan også udvælge områder, som man ønsker ekstra fokus på. Det kan for eksempel være hænderne eller fødderne, der trænger til ekstra kærlig pleje.

På samme måde kan massagen tilføres luksuriøse fornøjelser, som et afsluttede spabad eller pleje med ekstra lækre massageolier.

På samme måde findes der mange flere former for massage end den fysiurgiske massage. Der er blandt andet svensk massage og den velkendte thai massage. Her på siden kan du læse mere om, hvilke behandlinger de forskellige klinikker fordelt over hele landet tilbyder.