Fakta om idrætsskader på PureWellness.dk

Fakta om idrætsskader

Idrætsskader skal tages seriøst

Har du trænet for hårdt og overbelastet kroppen? Eller var du uheldig i en tackling og humper nu rundt på et ben? Så er der her på siden mulighed for at finde behandlinger, der kan rette op på skaden, så du igen kan dyrke den sport, du elsker.

Det kan tage lang tid at komme sig over en skade, og det er derfor vigtigt med den rette behandling for at speede processen op. Det betyder både, at tiden med genoptræning bliver kortere, men også at følgevirkningen af skaden bliver mindre.

Ikke nok med at behandling er vigtigt for at få skaden væk, så er det også vigtigt med den rette behandling. Det kan forhindre, at skaden bliver kronisk og har betydning for hvor let skaden er at helbrede.

Idrætsskader opstår tit ved sæsonstart, fordi man er utrænet, starter for hårdt op

Idrætsskader kan deles op i to kategorier. Der er den akutte skade, som typisk kommer fordi man træder forkert, lander uheldigt eller bliver tacklet i en kamp. Det kan give forstuvninger, lyskeskader eller en skadet menisk. Og så er der overbelastningsskaden. Det er, når man træner for hårdt eller forkert.

Skaden opstår ikke fra den ene dag til den anden, men tiltager langsomt, og til sidst kan man ikke længere træne, som man gerne vil på grund af smerter. Det kan for eksempel være smerter i knæene eller i ryggen.

Der findes mange typer behandlinger til at behandle begge slags idrætsskader. Det kan for eksempel være laserbehandling, fysioterapi eller medicinsk behandling. Mulighederne er store for at finde den behandling, som kan afhjælpe lige nøjagtig din skade, og samtidig bliver du vejledt i, hvordan du derhjemme eller i et træningscenter, bedst muligt genoptræner kroppen, så du igen kan bliver klar til sport.

Kroniske skader kan også afhjælpes med behandling. Selvom man aldrig bliver helt fri for skaden, så kan den rette behandling og træning have stor betydning for muligheden igen at spille en håndboldkamp, løbe ti kilometer eller hoppe på spinningcyklen.

Specielt for overbelastningsskader er det vigtigt, at man går langsomt frem og træner skaden langsomt op, så man kan blive skaden helt kvit. Det er samtidig vigtigt, at man får rettet op på de fejl, som skaden er et resultat af. Så for at mindske skaden og komme hurtigt tilbage til det aktive og sunde liv med masser af idræt, så er det altså vigtigt at komme i gang med den rette behandling og genoptræning. Du kan finde mange typer behandling i alle dele af landet på denne side.